гагузовБившият министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов възрази срещу констатациите на Сметната палата за неговото управление. Пред БНР той отрече твърденията на настоящия министър Росен Плевнелиев за 11 необезпечени договора.

Гагаузов заяви, че отхвърля всички обвинения и призова Плевнелиев да се извини за твърдението си, че във ведомството са били извършвани „тотални безобразия".

„Държавната финансова инспекция извършва проверка и дава заключение, че всички тези 11 договора са били обезпечени тогава, когато са сключвани", заяви бившият министър.

Той обвини приемника си, че цитира нещо, което не фигурира в одитния доклад - че не са били актуализирани цените на порционни такси.
„Когато аз постъпих в министерството порционни такси за инертни материали бяха или пет или шест стотинки на кубик инертни материали. Аз направих договаряне с всички концесионери и вдигнах таксата десет пъти - 30 стотинки на тон. В това отношение мисля, че той може само да се поучи от това, което съм правил", призова Асен Гагаузов