„Аз съм в основата на създаването и на първата победа на СДС, аз издигнах първия плакат на СДС, аз съм автентичен „седесар", аз не участвах в деморализацията на СДС", обяви кандидатът за президент Георги Марков в предаването Тази сутрин по bTV.

Той обясни, че по време на тази кампания няма да атакува Беронов, тъй като той е на такава възраст, че не е удобно.

Като свое първо действие като президент Марков определи отменянето на указа от 15 август миналата година, с който премиерът ще бъде сменен автоматично.

Статуквото няма да се промени, ако в леглото в Бояна, в което до този момент е лягал Първанов, легне някой друг, обясни Марков и уточни, че той ще спи в София.

Той припомни, че още миналата година е изразил мнението си в медиите, а именно, че Първанов няма право да дава втори шанс на Станишев, който, след като веднъж е бил бламиран.
„Философията на конституционната рулетка е всяко следващо завъртване да изключва предходното," обясни още кандидатът на партия "Ред, законност и справедливост".

Той разказа как миналата година бил помолен от Надежда Михайлова да оформи иск до Конституционния съд, по повод „нарушението" на Първанов с указа.
По-късно обаче, след като Марков й изпълнил молбата, синята лидерка се завърнала при него много разочарована, с думите, че десните в парламента отказали да подпишат искането, тъй като „Конституционният съд не бил техен и искът нямало да мине".  

Така сега Марков е решен да отмени указа на Първанов от 15 август миналата година, да издаде нов и да даде мандат на дясно правителство.

Той подчерта, че не го е страх от импийчмънт и че дори и да бъде отстранен, има вицепрезидент, а ако и той бъде махнат, Марков може отново да се яви на избори и да „отвее" всички от първия път.

На въпрос дали смята да поиска проверка на миналото си, Марков отговори, че има нещо по-голямо от удостоверение - и то може да се види в Държавен вестник, бр. 92 от 1994 - указ на президента Желю Желев, с който е назначен за съдия в Конституционния съд.