Балотаж за ГЕРБ и БСП на президентските избори прогнозира Касим Дал. Той е на посещение в Главинишката община на Силистренска област, за да подкрепи кандидата на ЕНП за кмет на общината Хюсеин Хамди.

На въпрос защо самият той не участва в кандидатпрезидентската надпревара Дал отговори лаконично: "Нямам такива амбиции".

Запитан за общите ценности с ЕНП и амбицията за налагане на нов политически модел, Касим Дал заяви, че това е свързано с премахването на двайсет и две годишното статукво в страната. "Новият политически модел е в България всички да сме равни без разлика на пол, религия, етнос - всички хора да бъдем равни и това статукво, което доведе нещата дотук, да бъде махнато - хора, които "зад пердето" се разбират; ние играем на чисто", каза Касим Дал.

Според него кандидатури за общински кметове има издигнати в 55 общини, а в 170 общини има листи за общински съветници и кандидати за кметове на населени места. Касим Дал предрече победа на Хюсеин Хамди на изборите за кмет на Главинишката община на Силистренска област. Хамди е бивш народен представител на ДПС и в момента ръководи общинския отдел за образование. В програмата му за управление като приоритети са посочени подобряване на инфраструктурата и средата на живот, откриване на нови работни места, достъп до модерно образование и равен шанс на всички, активна политика за равен достъп до здравеопазване, развитие на туризма, осъвременяване на административното обслужване, ефективно управление на общинската администрация и обществено наблюдение на работата на общината и Общинския съвет.

"Отворени сме към стари и млади, които не робуват на стереотипи от миналото, които не са подвластни на страха", се казва в обръщение на кандидата за кмет Хюсеин Хамди към жителите на Главинишката община на Силистренска област.