Децата "скараха" ГЕРБ и БСП. Управляващите да предлагат и приемат такива закони, от които да се вижда, че се грижат за всички деца на България, а не само за избрани, настоя Надя Клисурска.

Според социалистката само се говори за промяна в политиките, насочени към хората с увреждания, но реални действия липсват и уязвените не виждат промяна в нагласите на властта. Те заявяват "Държавата ни убива", припомни Клисурска. Според нея негативните тенденции се засилват през последните десетина години.

Честит ден на детето!

Честит ден на детето!

Той води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева

Не взимайте заеми, които следващите поколения ще връщат, не декларирайте, че само образованието е приоритет, настоя червената депутатка.

Милена Дамянова от ГЕРБ реагира и посочи, че за левицата не е удобно да кажат, че последователната политика на ГЕРБ осигурява възможности на всяко дете. Винаги, когато слушам декларацията на колегите социалисти се сещам за цитат от "Малкия принц" - Време е да смените плочата, че нищо не се прави, че всичко е далавера, че всичко е лобистко и за всичко са виновни ГЕРБ, настоя Дамянова. Време да поспрете и да се огледате, може би тогава ще видите, че хаотично пуснатите ви обвинения създават смут, но само тук на жълтите павета, при нас, а дневният ред на хората е съвсем друг, каза тя.

Времето на съждението от типа вие сте лошите, а ние сме добрите, отдавна отмина, заяви Дамянова.

Тя поздрави от името на ГЕРБ всички деца - малки и големи. Според нея 1 юни е ден, в който властва радостта и е ден на багрите и усмивките.