ГЕРБ и Коалиция СДС сключиха споразумение за съвместна политическа дейност във Видин. Под споразумението подписите си сложиха областният координатор на ГЕРБ Владимир Тошев и лидерът на СДС Генади Велков.

С документа двете политически сили създават обща група в Общински съвет Видин за периода 2020 - 2023 година, която ще има двама съпредседатели.

"В споразумението е записано, че на следващите парламентарни избори двете политически структури ще участват с единна листа, като принципите на работа и формиране на политиките са описани в споразумението", каза депутатът Владимир Тошев и допълни, че "обединени сме по-силни и можем да вървим успешно напред, за да превърнем Видин в още по-добро място за живот и работа".

Лидерът на СДС - Видин Генади Велков отбеляза, че след последните местни избори само в 1 община от 11-те в областта няма избран кмет от десницата, което е голям успех за региона.

"Това споразумение е изключително важно за бъдещото развитие на общината и региона. Приветствам това обединение като човек и гражданин", посочи кметът на града Цветан Ценков. Той увери, че ръководството на Общината ще направи всичко възможно да получи подкрепата на централната власт, което е изключително важно за развитието на Видин.

На церемонията в офиса на ПП ГЕРБ в дунавския град присъстваха кметът на града Цветан Ценков, областният управител Момчил Станков, кметове на общини, общински съветници от двете формации. Събитието се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки.