ГЕРБ убеждавали опонентите си в правилата на демокрацията. Това стана ясно от коментара пред Нова телевизия на Даниел Митов.

Трябва да се идентифицират цели пред обществото, изтъкна той. Диалогът тръгнал в парламента, според него. Искането на ПП за оттегляне на Бойко Борисов за него е "нагон към задкулисие", по думите му. За Митов е странна заявката на ПП да не изпълнят мандата, който ще им връчи президентът. Няма друг начин да се иска подкрепа без подписана програма, според народния представител. Става въпрос за политически цели, допълни той.

ГЕРБ не искат свенливо намигване за кабинет, а открит разговор

ГЕРБ не искат свенливо намигване за кабинет, а открит разговор

И Томислав Дончев потвърди готовността на ГЕРБ за компромис

Асен Василев бълнувал икономически растеж и ръст на БВП. Трябва да се седне на маса с всеки, убеден е Митов. Той обвини ПП, че са дигитални варвари от нов тип. Чакаме ги непрекъснато да узреят, изтъкна депутатът.

Няма изход от ситуацията освен от експертно правителство с ясна програма за конкретен период, според него. За оставката на Иван Гешев Митов каза, че парламентът не избира главния прокурор. Най-важното е България да има правителство, увери той и каза, че ГЕРБ ще положат всички усилия да има кабинет.

Желязков не изключва предколедно чудо за кабинет с втория мандат с подкрепа на ГЕРБ

Желязков не изключва предколедно чудо за кабинет с втория мандат с подкрепа на ГЕРБ

Политическата логика диктувала да не се казва "никога"