ГЕРБ издигна самостоятелна кандидатура за кмет на община Несебър. Това е 58- годишният Георги Маринов, който е и лидер на партията там, информира burgasinfo.

Георги Маринов е завършил „Право" и „Международен туризъм". Работил е в системата на МВР. Бил е заместник началник на РПУ Несебър до 2004 г. Бил е председател на футболен клуб Несебър. В момента е управител на базата наУНСС - Равда. Семеен, с две деца.

Мотив за утвърждаване на кандидатурата му е чистото му миналои решимостта му да спре и разобличи корупциятав община Несебър.

„Не е тайна за никого, че за съжаление през годините Несебър се възприема като модел за корупция. Имам силата и твърдостта да се справя с това",заяви Маринов. Според него е крайно време жителите на общината да изберат хора, с чисто минало, които по никакъв начин не са носители на облаготелстването с общински средства и имоти.

„Ще бъда кметът, който най- после ще въведе ред в тази община",заяви при представянето си пред организацията на ГЕРБ Несебър Маринов. Според него, трябва да се прекрати напрежениетои противопоставянето между общината и общинския съвет в Несебър. Той допълни, че в местния парламент има много приходящи хора, попаднали в него по бизнес линия и водени от икономически интереси. И изрази увереността си, че този път, хората на Несебър ще изберат моралните и доказали чистото си минало кандидати.

"Мотивиран съм да направя всичко необходимо, за да се преобърне морала на управлението и Несебър да спре да бъде наричан корупционен град", заяви още Маринов.

Според него, основните насоки в работата му ще бъдат освен разобличаването на корупцията, така и подобряване на инфраструктуратав общината, изравняването на стандарта на живот между град Несебър и съставните селища и привличането на свежи инвестиции от ЕС чрез кандидатстването по проекти.

Според Маринов, основна роля на новото общинско управление ще бъде запазването автентичността на Несебър. В тази връзка Георги Янчев смята, че е необходимо да бъдат изградени паркингии да не се допускат коли в старата част на града, както и да се подобри пропускателния контрол с цел съхраняването наНесебър.