Лидерите на ГЕРБ - Пловдив се заканиха, че ще заснемат всичките си предизборни кампании. Председателят на партията в Пловдив и областен управител Иван Тотев заяви на пресконференция, че не се срамува от дейността си и на своите колеги, каквито обвинения имаше от шефа на РЗС Яне Янев.

Преди брифинга ГЕРБ излъчи 60-минутен видеозапис в пловдивския Дом на техниката. В него се вижда как от партията водят кампанията си в район „Източен" в Града на тепетата преди балотажа между Петров и Яшим Яшар от ДПС.

Бъдещият районен кмет разяснява пред камерата как ще спечели вота, а действието в някои от сцените се развива в предизборния щаб на ГЕРБ - хотел „Империал", собственост на Петър Петров.

Въобще не се притесняваме от нападките на РЗС, ще им предоставим оригинала по надлежния ред със съответния протокол. Ние проследихме пътя, по който записът е стигнал до тях, но няма да вземем отношение по този въпрос.", заявиха от ГЕРБ.

Това, което се вижда от филма е пример за демокрация, за дебат по злободневните теми в такъв етнически смесен район, какъвто се оказва, че е пловдивския квартал „Столипиново". Най-коментираният пасаж е, че кандидат-кметът ни и по-късно спечелил изборите Петър Петров ми каза, че трябва да се справим в деня на изборите и дори да се арестуват месари, работещи за каузата на ДПС.

Всеки, който купува гласове или дейността му е срещу законите, трябва да си понесе последствията. В същия изборен ден ние не получихме сигнали за нарушения, затова арестувани нямаше. Затова сензацията на РЗС се изчерпва", заяви на пресконференцията Тотев.

Той каза още, че няма да търси от РЗС съдебна или политическа отговорност за това, че са опитали да опетнят репутацията на партията му.

Общинският съветник от ВМРО Слави Георгиев сподели обаче, че си е записал поне 14 момента от филма на ГЕРБ, които са давали основание за самосезиране на съдебните органи.

В залата присъстваха политически лидери от почти всички пловдивски партии, включително областният председател на РЗС Иван Маринов и от ДПС - Сикрет Шабанов Сепетчи.