От ГЕРБ се разграничиха от арестуваната си общинарка в Ловеч Йовка Тодорова. Това стана малко след като бе публикувана информацията за нейния арест.

В Ловеч арестуваха общинар от ГЕРБ

В Ловеч арестуваха общинар от ГЕРБ

С над 117 000 лева е ощетена Агенцията по заетостта

Обвинението срещу нея е за длъжностно престъпление, от което според разследването, са настъпили значителни вредни последици в размер на 117 300 лв. за Агенцията по заетостта, пише "24 часа".

Партийното ръководство на ГЕРБ се разграничи от действията на Тодорова: "От ПП ГЕРБ никога и по никакъв начин не сме разпъвали политически чадър над никого.
Както неведнъж сме показвали, ние сме безкомпромисни към хора, които уронват името на партията с поведението и действията си. Очакваме разследващите и правораздавателни органи да си свършат работата", се казва още в позицията на ловешките структури на партията.

ДАНС и полиция са претърсили офисите и са иззели документация, уличаваща Тодорова. Тя е член е на две комисии: Постоянна комисия по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология и транспорт и Постоянна комисия за децата, младежта, спорта и НПО.

Йовка Тодорова е експерт, ръководи отдел, отговарящ за програмите, по които се провеждат шофьорски курсове на безработни. Според схемата за източване, тя водела списъците, в които фигурирали фиктивно 20-30 души или реалните часовете, предвидени за обучение, били по-малко.

За длъжностно престъпление Законът предвижда наказание от 1 до 8 години лишаване от свобода