Светлин Танчев и Пламен Цеков подават оставката си.

Това съобщил заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на ПГ на партията.

Решението е на парламентарната група на управляващите и е двамата да освободят постовете, които заемат.

Оставките на двамата депутати са следствие от лобисткия скандал, който се развива в последните месеци след скандалната публикация в "Държавен вестник".

Пламен Цеков е заместник-председател на комисията по здравеопазване и член на комисията по околна среда и води.

Светлин Танчев е председател на комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете.

Анастас Анастасов, Десислава Атанасова, Геновева Алексиева и Моника Панайотова ще заемат овакантените постове.
                         Още... 

По-рано днес създадената за разследване на случая парламентарна анкетна комисия гласува проекторешение, изпратено до парламентарния шеф Цецка Цачева.

В него се предлага да се предприемат необходимите  действия за освобождаване на Пламен Цеков като заместник-председател на Комисията по здравеопазване и Светлин Танчев като председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове.

Във връзка с отправено искане от заместник главния прокурор В. Първанов и образувана преписка № 4883/2010 г. по описа на Софийска градска прокуратура комисията предлага парламентът да възложи на председателя на Народното събрание да изпрати настоящия доклад заедно с всички материали, събрани в процеса на работата й, във Върховната касационна прокуратура.

Припомняме, Първата оставка беше на Лъчезар Иванов, който напусна поста на заместник-председател на парламента, след като се разбра, че се е опитал да окаже натиск върху журналист да спре излъчването на репортаж за стандарта на живот на митничар.