Защо подкрепят политиката на Русия в геополитически план обясниха членове на Гражданската инициатива "България подкрепя политиката на Русия".

Тази вечер от 18:00 часа е подготвено шествие пред руското посолство, обясниха организаторите. То е изцяло гражданско и категорично не са верни твърденията, че се организира след получено разрешение от Столична община от младежко социалистическо движение.

"Ние сме против тази коалиция на САЩ, Великобритания и някои други европейски държави, които наричаме Коалиция на злото и която цели да колонизира други държави", обяви Деньо Павлов, който се представи като общественик от Добрич, организатор на протести срещу ГМО храни и шистов газ.

Павлов нарече Русия "банката на интелекта", която има огромен потенциал и трябва да става по-силна и да бъде лидер в новия път на световната политика.

С книги на Ноам Чомски, Майкъл Паренти и Вивиан Форесте Мадлен Кирчева пък се противопостави на "неолибералните похвати" и политиката на САЩ. Не Русия организира цветните революции, не тя нападна Югославия с уран и не тя направи Арабските пролети под мантрата за евроатлантически ценности и демокрация, коментира Кирчева.

Според нея Русия е крепост на изконните човешки ценности и колкото и да се прикрива и манипулира истината от "коментатори тип Каролевци и други соросоидни елементи", достатъчно хора са запознати с реалната картина. Подкрепяме Русия, защото тя може да гарантира на всеки един народ неговата суверенна държава, а в момента запазва своята неприкосновеност в Украйна, коментира Кирчева.

Според Митко Грозев българският и руският народ имат духовна и генетична връзка от хилядолетия и трябва да продължим да вървим заедно.
Организаторите на шествието довечера изразиха съжаление, че на националния празник 3-и март много малко политици са признали кой ни е освободил и са изказали своята благодарност.

Те осъдиха посещението на Кристиан Вигенин в Украйна, чрез което "превратаджии" са били легитимирани от България като официална власт без по този въпрос да се е изказало официално Народното събрание.

Руската федерация е най-изгодният и приемлив съюзник и с най-големи възможности по силата на кръвното родство и общото наследство, посочи Антон Сираков. Той отхвърли "лицемерно искане за неутралитет" на "Атака" и се обяви за подкрепа към Руската федерация, а не за неутралитет.

Американският диктат ни доведе до ръба на разрухата, аргументира се Сираков, който е председател на партия "Нова Сила". Той наблегна на лобизма за добив на шистов газ у нас и нарече партията на Николай Бареков "новият американски политически проект у нас" заради посещението на ген. Уесли Кларк на учредителната им конференция.