Прави се всички възможно да бъде излъчено редовно правителство с втория мандат, който ще отиде при ПП/ДБ и евентуално да се търси подкрепа от първата сила ГЕРБ, но от партията на Борисов трябва да спрат с ултиматумите и заплахите. Това коментира в кулоарите на Народното събрание Андрей Гюров от Промяната.

"Търсим работещо решение и в същото време, за да може този диалог да сработи между две политически сили, които, очевидно, си нямат доверие, този диалог трябва да е конструктивен и да не се поставят ултиматуми и заплахи", каза народният представител.

Коалицията "Продължаваме промяната/Демократична България" работи по най-бързия възможен начин, за да изготви управленска програма и да представи състав на Министерски съвет.

"В момента, в който сме готови, ще представим тази програма. Дали това ще стане в неделя, в понеделник или във вторник, това не зависи от датите, поставени от г-н Борисов. Важно е да си свършим работата открито и с яснота за целите, които сме си поставили", отсече Андрей Гюров.