Кметът на Кърджали и председател на най-голямата регионална структура на ДПС у нас Хасан Азис заяви в ефира на БНТ, че „отцепникът" от партията Касим Дал трябва да бъде изключен. Според градоначалника, Движението за права и свободи не се намира в криза.

Азис коментира решението на Касим Дал да не се яви на изслушване пред Централното оперативно бюро на ДПС. Кметът посочи, че това е лично решение на бившия зам.-председател, което обаче ще бъде пречупено през ценностната система на всеки член на партията.

Хасан Азис изрази надежда, че днес ще бъде взето решение за изключването на Касим Дал от ДПС. По думите му, това е единственото възможно решение в създалата се ситуация.

Кметът на Кърджали заяви, че всяка организация минава през определени етапи от развитието си. Това беше неговият коментар за твърденията на Касим Дал, че ДПС е изпаднало в изолация след изборите заради изказванията на Доган преди вота. Азис беше категоричен, че това не е достатъчен повод за оставка от Централното оперативно бюро.

Същевременно, Хасан Азис заяви, че всеки, който не може да убеди останалите в правотата си, трябва или да направи компромис и да приеме мнението на мнозинството, или да "преосмисли позициите си". Според него решението за това дали Касим Дал да остане депутат зависи от личната му ценностна система, но и от становището на ръководството

Градоначалникът заяви, че „Каузата ДПС" е както обща, така и лична за всеки член на партията. Според него Движението за права и свободи е доказало необходимостта от съществуването си за последните 20 години, като се е превърнало във важен фактор от регионален, национален и международен мащаб.