Очакваме на форума си колегите от ДСБ утре ясно и еднозначно да кажат остават ли или не в РБ, ние бихме искали те да са наши партньори, разбира се.

Въпреки различията ни, това е важно, коментира на брифинг във Варна Даниел Вълчев (ДБГ) от Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.

Припомняме, за утре е насрочено Национално събрание на ДСБ.

Можем да продължим и без ДСБ, убеден Лукарски

Можем да продължим и без ДСБ, убеден Лукарски

Представяме се добре на изборите

Ако ще се прави отделен проект, както г-н Кънев беше казал, понеже РБ бил изчерпан проект според него, не виждам защо да продължаваме да говорим. Но ако няма да има отделен проект, си заслужава всички да направим отстъпки и да стигнем до общ кандидат за президент, което според мен е правилното, изтъква Вълчев.

По думите му, РБ е във властта, за да реши 4 проблема – изборното законодателство, антикорупционните правила, като законът вече е качен на портала за обществени обсъждания на Министерски я съвет, реформите в здравеопазването и образованието и силната национална позиция по отношение на бежанците.

За меморандума с ГЕРБ Вълчев обясни, че от ГЕРБ са го потвърдили и че документът съдържа 8 области с разумно разписани мерки и срокове, който е направен със съдействието на министрите и ресорните председатели на комисии.

По темата за състоянието на Реформаторския блок Динел Вълчев изтъкна, че и ДБГ, и РБ работят за увеличаване на електоралната си подкрепа и има още какво да разгърнат от потенциала си.

И във Варна, и в София, и в Пловдив кандидатите на от листите на местните избори имаха двойно по-голяма подкрепа от кандидатите ни за кметове и за това никой не пое отговорност, но сега идват президентските избори и РБ вече се подготвя за тях, обясни Даниел Вълчев.