БСП направили много за хората. Тази позиция изрази пред БНТ Христо Проданов. Затова и той не смята, че партията заслужава слаб резултат, както й дават социологическите проучвания. Той отчете ръстът на пенсиите и минималната заплата, както и безплатните учебници за децата.

Проданов смятат, че много хора са против оръжията за Украйна и купуването на нови изтребители и призова избирателите пред урната да помислят кой мисли за тях. В последните избори се правят проекти, които целят да разбият столетницата. Преизчисляването на пенсиите било битка на БСП, по думите му.

Недоволните в партията съставили креслива опозиция и те не работели за партията. На Конгреса хората видели истинското лице на опозицията, според Проданов. Всичко в изборите пораждало съмнения, като даде за пример клиповете за кодовете от машините. Затова и БСП искала да се върне хартиената бюлетина.

Джендър идеологията настъпва у нас със сериозна сила, притеснен е Проданов. Вече имало кукли без пол. Но джендър идеологията не била основен приоритет на хората, а инфлацията, срещу която червените ще се борят заедно с джендър идеологията.

БСП подкрепи Овчаров, ще прави референдум срещу "джендъра"

БСП подкрепи Овчаров, ще прави референдум срещу "джендъра"

Предложенията бяха гласувани анблок - с 537 "за", 6 "против", 5 "въздържали се"