Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подаде в ЦИКЕП жалба относно нарушения в периода на предизборната кампания и наличие на конфликт на интереси в "Информационно обслужване" АД , съобщиха от пресцентъра на партията.

В първата част от жалбата Цветанов иска от ЦИКЕП да се произнесе с решение и при установяване на нарушения на изборния закон да наложи максималната санкция на лицата, които са поръчители на предизборния клип на партия "Нова зора.

По мнение на Цветанов  клипът внушава постигнато предварително споразумение за предизборно и следизборно взаимодействие между ГЕРБ и ДСБ, което би довело до загуба за България.

В жалбата се иска и отстраняването на Азер Меликов - председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" АД, във връзка с регистрирания от него интернет-сайт oykostov.org, работата му като съветник на министър-председателя и председател на БСП - също участник в изборите на 7 юни.

По-рано днес от Синята коалиция поискаха неговото отстраняване.

Според ГЕРБ фактите дават пълно основание на партията да смята, че е възможно да бъдат извършени опити за манипулиране на избоорния резултат във вреда на ГЕРБ и съответно в полза на БСП.