Аферата "Костинброд-2" очевидно е подготвяна и медийно подгрявана от седмици. Тази позиция изяви бившият главен прокурор Иван Гешев, разпространена до медиите от пресцентъра на партията му "Справедливост за България". Коментарът му идва във връзка с развихрилия се скандал, че заместник-министърът на електронното управление е откраднал кодовете на машините за гласуване.

Този път сюжетът е леко различен, но участниците и целите са си същите, убеден е Гешев. По думите му политиците искат да отменят изборите, тъй като се уплашили от данните на социолозите. А ако не успеят- да демобилизират избирателите до степен, че твърдите партийни ядра, купените и контролирани гласове отново да решат вота.

Бившият главен прокурор все пак се надява, че това няма да се случи. И призова българският народ да се противопостави на политическата мафия, като гласува масово и с хартиена бюлетина.

ПП/ДБ настоя ЦИК да реши как да се гласува

ПП/ДБ настоя ЦИК да реши как да се гласува

Тежък и безотговорен предизборен цирк

Според Гешев невинни в този скандал няма, но вижда в него и нещо забавно - "как ДПС и ГЕРБ изпързаляха ПП". Комбинацията между алчността и глупостта е най-страшната на земята, изтъкна още бившият главен прокурор.

"И двете страни в тази постановка желаят да манипулират изборите в своя полза. Едните чрез хакване на машините, а другите чрез манипулация на резултатите в купените секционни комисии", коментира Гешев. В това той вижда отново вреда за гражданите, докато "политици", овладени служби и медии, отново се опитват да правят българите на глупаци.

Точно затова трябва да гласуваме масово и с хартиена бюлетина, настоява Гешев. "Да разпарчетосаме сглобката на провалената партийна система и да не им позволим да направят готвеното отдавна ново правителство в рамките на същия провален парламент. Защото те не искат избори, а бетониране на политическия крадлив и примитивен отпадък", допълни Гешев и призова за нови избори веднага.

Тошко Йорданов иска в неделя да се гласува само с хартия

Тошко Йорданов иска в неделя да се гласува само с хартия

Корнелия Нинова настоява ЦИК да вземе решение