Това е някаква договорка между ГЕРБ и ДПС. Така определи вчерашното решение на Конституционния съд за касиране на изборите в 23 секции в Турция лидерът на „Ред, законност, сигурност" Яне Янев.

Според него това е поредната репресия срещу "Ред, законност и справедливост".

Пред БиТиВи той обясни, че реално решението е предупреждение никой повече да не се жалва срещу провеждането на изборите в Турция.

Янев се съгласи, че това засяга интересите на РЗС - от парламента излиза една от знаковите фигури на партията Атанас Семов. Но не това, по думите му, е мотив да се противопоставят на решението на Конституционния съд.

"Ние искахме касация във всички 123 секции, които са незаконно открити. Те (Конституционния съд) касират само 18 000 гласа - което е точно един мандат. Ние искахме касация на 70 000 гласа", посочи Янев Янев.

В типичния си стил лидерът на РЗС определи решението като противоречиво на закона, но не посочи точно по какъв начин партията му ще реагира на него.

Така не стана ясно дали РЗС ще започнат обжалване на решението на съдиите за изборите, както това ще направят от Движението за права и свободи.

Яне Янев се закани да съди всеки един, който разпространява слухове за негова връзка с Държавна сигурност или други служби и репресивни апарати, категорично отричайки такива твърдения.