Министър-председателят пропусна шанса си да бъде европейски държавник, като отстрани Румен Петков от поста.

Това заяви Волен Сидеров в парламентарна зала.

Сидеров взе думата в последния момент, като явно закъсняваше и за да може да се включи в дебата от Атака поискаха 15 минути почивка.

Той допълни че защитата на вътрешният министър ще им коства доверието на обществото

Сидеров заяви, че днешните дебати са безплодни и става дума само за прехвърляне на топката от сегашното правителство на предишното.
Националистът призна, че е бил против внасянето на този вот, тъй като е „вот на девалвирали политически действия".

„Постъпленията за черните каси на управляващите партии идваха от престъпниците чрез този, който сега не могат да свалят от поста, продължи Сидеров и допълни че ЕС е възмутен от България точно по вина на сегашните управляващи.

В реплика на неговото изказване Александър Паунов от БСП нарече Сидеров професионален лъжец, който бяга от правосъдие и след това учи хората на морал.

Сидеров бурно реагира и го нарече „по-скоро плазмодий, отколкото човек".

Лидерът на Атака допълни, че това правосъдие е плод на един министър (Румен Петков, бел.ред.), който е впрегнал цялата държавна машина срещу него и цялото му семейство.
Волен Сидеров не пропусна да намеси отново Петков в аферата „Акрам".

Петков, искам да ти кажа, че трябваше на магистрала Тракия да си довършиш работата и да ме убиеш. До края на живота си ще ти дишам във врата и няма да се успокоя докато не си намериш мястото
                 Сидеров

Тези думи предизвикаха реакцията и на вътрешния министър който за втори път взе думата и заяви, че никога не се е занимавал с финансирането на БСП.
Също така, че по никой начин президентът и премиерът не могат да имат притеснения в отношенията си с него.

Тези, срещу които ще повдигна обвинения станаха трима, защото на клеветата трябва да се сложи край, заяви Петков, който при първото си изказване обяви, че завежда дело за клевета срещу двама души.

При това изявление на министъра Волен Сидеров и другите от Атака се върнаха в пленарната зала, която малко по-рано бяха напуснали.

„Петков, искам да ти кажа, че трябваше на магистрала Тракия да си довършиш работата и да ме убиеш.
До края на живота си ще ти дишам във врата и няма да се успокоя докато не си намериш мястото", успя да реагира Сидеров, качил се на трибуната за реплика по друг повод.

За да докаже, че интересните неща стават накрая, бившият шеф на контаразузнаването и настоящ депутат от ДСБ Атанас Атанасов обави, че на 26 и 27 ноември миналата година информацията, касаеща Иван Иванов (арестуваният през февруари бивш зам.шеф на ГДБОП) е предадена на министър-председателя, на президента и на главния прокурор, а една седмица по-късно на Румен Петков.

Защо чакахте чак до февруари, попита Атанасов.

Той допълни още, че бившият главен секретар Илия Илиев е арестуван, за да не се яви пред парламентарната комисия и да каже кой го е изпращал на среща с братя Галеви и какво е докладвал на президента и премиера ден преди да си подаде оставката - в края на миналата година.

Румен Петков реагира, взимайки думата за трети път, и категорично отрече това обвинение и заяви, че е откровена лъжа.