"Румен Радев е нашият президент на България". Това заяви Ирена Анастасова от БСП пред БНТ след победата на Радев на втория тур на президентските избори срещу проф. Анастас Герджиков.

По думите ѝ проблемите на Корнелия Нинов не започват отсега. Тя не смята, че в момента БСП трябва да гледа единствено вътрешните си проблеми, тъй като пред социалистите има много важна задача - да участва в преговорите за съставяне на правителство с "Продължаваме промяната". Според нея сега хора като Кирил Добрев и други като него, наричани често вътрешната опозиция в БСП, работят за това да няма работещо правителство.

Разговорите за съставяне на правителство вървят в синхрон, много добре и като намерения. Не са водени разговори с Георги Гьоков и Бойко Рашков да бъдат министри в проектокабинета на "Продължавам промяната", но щом бъдещото правителство ще бъде коалиционно, от БСП ще искат да имат свои министри. Всички се готвят за 4-годишен мандат.

Тя посочи, че през всичките години БСП, под ръководството на Нинова, е защитавала всяка една политика на Румен Радев. Ние сме водили битки, за да защитим всяко едно вето, което президентът е наложил, отбеляза Анастасова. Тя не смята, че Нинова е била предадена от Румен Радев.

Според нея в политиката не трябва да има емоции и лични преживявания, а трябва да следва принципи. Корнелия Нинова не може да бъде обвинена, че не се води от устава, програмните документи и от предизборната програма на БСП, подчерта Ирена Анастасова.