Не следва партиите да се месят в течащата към момента война в съдебната власт. Същевременно обаче Иван Гешев следва да бъде отстранен от поста, но при все това процесът по искане на имунитетите на Бойко Борисов и Кирил Петков заслужава адмирации. Това мнение изрази в кулоарите на НС депутатът от партията на Трифонов Станислав Балабанов.

"И ние като вас в момента сме зрители на това, което се случва като битка на влияние в съдебната власт. Като български граждани отдавна искаме оставката на главния прокурор и това е морален казус, към който той трябва да се присъедини и да я подаде. От друга страна, не можем да се месим в тази война в съдебната власт, доколкото съм запознат, той днес ще говори. От трета страна, има логично поискани имунитети от страна на прокуратурата - всички български граждани разбраха какъв е Бойко Борисов години наред, срещу него протестираха, логично е да си даде имунитета. Знам какъв документален измамник, казвам го абсолютно убедено, е Кирил Петков, защото това беше доказано отдавна по отношение на двойното му гражданство. Затова всички тези поискани имунитети трябва да се случат в този парламент", каза той.

Основна цел на политическите партии следва да бъде, смята депутатът, да се реформира съдебната система по начин, който да не позволява подобно сливане на съдебна, законодателна и изпълнителна власт в едно.