Министерството на финансите (МФ) предвижда да поеме многомилионните дългове на "Топлофикация-София", което в последствие може да доведе до национализация на най-голямото общинско дружество в България, което да бъде стъпка и към последващото му приватизиране на частен инвеститор.

Това сигнализира общинският съветник от "Има такъв народ" Пламен Данаилов.

"Днес във финансовото министерство са привикани директора на "Топлофикация" и БЕХ, което не беше казано от кмета Терзиев, за да се обсъди МФ да стане първо собственик на дълга на "Топлофикация", а след това най-вероятно и собственик на "Топлофикация". И след като не е в интерес на кмета да задържи дружеството, не е ясно каква е концепцията му за отоплението и топлата вода на София, което е много притеснително", заяви общинският съветник.

В последствие в залата на общинския съвет кметът на София Васил Терзиев контрира - не бил уведомен да има такава среща във финансовото ведомство.

Фандъкова: Парно ще има, няма да се пести от улично осветление

Фандъкова: Парно ще има, няма да се пести от улично осветление

Столичният кмет не дава Топлофикация да се приватизира

"Срещата е изцяло експертна. Изискал съм доклад от присъстващите, ще ви дадем тогава повече информация", даде по-късно обяснения по казуса Терзиев, когато след като няколко часа спорове тайният избор за шеф на Столичния общински съвет (СОС) най-накрая започна.

Градоначалникът обаче не влезе в конкретика и нито потвърди, нито отрече дали става дума за планове а одържавяване на "Топлофикация-София"

Потвърди отново - не е бил информиран за провеждането на подобна среща във финансовото ведомство, като разбрал за това от думите на представителя на ИТН.

Припомняме, че въпросът за евентуална приватизация на "Топлофикация-София" беше повдигнат и през миналата година от "Възраждане" и от столичните социалисти.