В тази тежка икономическа и финансова ситуация трябва да сме реалисти. Това заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Всички усещаме по джоба си инфлацията, подчерта тя. Инфлацията се отразява на бюджета на СО, изтъкна градоначалникът.

За общината е важно да има топло през зимата в училищата и детските градини. За Фандъкова е било важно да се гарантира газ за Топлофикация-София. Газ ще има, но остава въпросът за цената. Няма да останат детски градини и училища без парно, отново изтъкна кметът. Няма да се пести от топло там. Проблемът е за поносимата цена на топлото, според нея. Ново поскъпване на парното е непоносимо да има, защото хората няма да си плащат сметките, стана ясно от коментара й.

В "Топлофикация София" ще имат газ за цялата следваща година

В "Топлофикация София" ще имат газ за цялата следваща година

Подписаха договор с Булгаргаз

С Министерството на енергетиката се обсъждат компенсации за столичното парно. Без такива Топлофикация-София ще продължи да трупа дългове.

Фандъкова не дава дружеството да се приватизира. То трябва да остане публична собственост, по думите й. За нея е нужен стратегически инвеститор за дружеството.

За момента икономии могат да се правят в администрацията. Няма да се спира улично осветление засега.

Има завръщане на хората в градския транспорт, където имаше отлив заради пандемията, стана ясно още от думите на кмета на столицата.

Росен Христов в Брюксел обсъжда пестенето на ток от улични лампи и осветяване на сгради

Росен Христов в Брюксел обсъжда пестенето на ток от улични лампи и осветяване на сгради

За по-сериозни мерки очаква по-конкретни цифри