"Има такъв народ" излязоха с остра реакция в парламентарните кулоари, след като пленарната зала отхвърли предложението на "Възраждане" да се създаде временна анкетна комисия, която да разследва казуса около министъра на електронното управление Александър Йоловски, който твърди, че е бил натискан от Кирил Петков и Божидар Божанов от ПП/ДБ, за да не пусне обществени поръчки за над 600 милиона лева, а да ги даде на избрани фирми.

Интересен детайл бе, че идеята за такава комисия бе лансирана не от партията на Костадинов, а от ДПС, но от Движението гласуваха "въздържал се" на предложението на колегите си.

"Днес трябваше да се гласува създаването на анкетна комисия, която да разследва обстоятелствата около оказвания натиск върху министър Йоловски. Помните, преди седмица на председателски съвет бе взето решение да бъде създадена такава комисия за полицейското насилие по време на протеста срещу БФС. Тогава и Делян Пеевски предложи и даже се закани да създаде временна комисия, която да разследва атаката срещу Йоловски. Такова нещо обаче не се случи, което си го обяснявам с някаква договорка в сглобката. Днес обаче на председателски съвет отново се коментира тази тема по предложение на "Възраждане", в зала ДПС и ГЕРБ се въздържаха, но тук по-интересен е въпросът с БСП, които се въздържаха", каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Народният представител попита - кой натиска бутона на Корнелия Нинова?

И даде пример - сутринта по време на председателския съвет Георги Свиленски, председателят на парламентарната група на социалистите, открито и учудено попитал защо още работи временната комисия, която разследва проблемите с машините за гласуване и не било ли време тази комисия да се закрие.

Според Балабанов се касае за някакви договорки, направени от БСП, макар и да не влезе в детайл. "Някой някъде някога по коридорите явно се е договорил", смята той.

Извикаха Тошко Йорданов на разпит в прокуратурата

Извикаха Тошко Йорданов на разпит в прокуратурата

Той дава показания по сигнала за оказван натиск върху министър Александър Йоловски