ИТН предлагат забрана на рекламата, извършване на медицински дейности за смяна на пола на лица под 18 години. В Закона за социалните услуги предлагат санкции и отнемане на лиценза на доставчик на социална услуга, който не се съобразява със забраната. В НК се въвежда текст срещу издаването на медицинско предписание за промяна на биологичния пол на лице под 18 години. Санкцията е затвор до 3 години.

Това са част от промените, обяви пред медиите Станислав Балабанов. Сглобката си работи в комисии, подчерта той. ПП-ДБ имат сходно предложение, но разрешават смяна на пола при сериозни заплахи за живота и здравето на детето. ИТН са срещу възможността детето само да търси психологическа помощ. Според Балабанов има джендър пропаганда. Това ще е основен тест за всипки останали партии, изтъкна депутатът. Вторият тест за депутатите ще са промените в Закона за рефендумите, които облекчават условията за допитване. България трябва да има стабилно правителство, категоричен е Балабанов.

ИТН искат още промени в Закона за предучилищното и училищното образование

ИТН искат още промени в Закона за предучилищното и училищното образование

За да не може да се говори за смяна на пола на младежите под 18 години

За думите на Асен Василев за бавенето на необходимите за второто плащане по ПВУ той му припомни, че е бил министър на Бойко Борисов и е управлявал с Борисов и Пеевски. ИТН му дали възможност да извърви пътя към ПВУ без Борисов и Пеевски като е имал възможност да подкрепи третия мандат.

Борислав Гуцанов: Много неща трябва да се направят по ПВУ, но не точно преди изборите

Борислав Гуцанов: Много неща трябва да се направят по ПВУ, но не точно преди изборите

Той е изненадан от късата памет на ПП-ДБ за участието им в сглобката и действията по ПВУ