Иван Иванов, който бе набеден за побойник и в следствие на което БСП-Варна сне доверието си от него, отрича отправните към него обвинения.

"Във връзка с разпространената позиция на Градския съвет на БСП - Варна заявявам следното: до този момент нито един разследващ орган, институция или партиен орган не ме е потърсил във връзка с казуса с председателя на БСП-Долни Чифлик Валентин Вълчев. Категоричен съм, че не съм имал близък контакт с Вълчев от близо година, камо ли да съм имал физическа саморазправа с него", се посочва в негова позиция.

БСП-Варна сваля доверието си от депутат побойник Иван Д. Иванов

БСП-Варна сваля доверието си от депутат побойник Иван Д. Иванов

Свързват го с побоя над председателя на ОС Долни Чифлик - Валентин Вълчев

"Бързата реакция на някои партийни функционери с въпросната декларация показва, че целта са вътрешнопартийни дивиденти предвид предстоящото заседание на областния съвет на партията, а не разкриване на обективната истина. Заявявам готовност да съдействам на всички органи истината за коментирания инцидент да бъде разкрита", допълва той.

Иванов отрича обвиненията, че е работил против партийния интерес и определя тези твърдения като лъжа. "Комично е да бъда обвиняван в това от градския председател Борислав Гуцанов, който открито предпочете друга кандидатура за кмет на последните местни избори, вместо избраната от БСП. Нещо повече, повече от година Борислав Гуцанов е със свалено политическо доверие от Изпълнителното бюро на НС на БСП, тъй като към момента няма решение, което да го е отменило", посочва още Иван Иванов. Ще предприема всички законови действия срещу тези неверни факти и обстоятелства изложени в позицията на ГС на БСП водещи до състав на престъпление - набеждаване, заканва се той.