Светът е във финансова криза. Слава Богу, тази криза засега не засяга България.

Това е потвърждение на правилността на финансовата ни политика.
Бюджетният излишък гарантира стабилността на страната ни, заяви министър-председателят Сергей Станишев при откриване на учебната година в ЮЗУ „Неофит Рилски".

В словото си на тържествената церемония Станишев каза още, цитиран от БНР, че днешният ден е добър повод да се замислим за трите символа - Вярата, Надеждата и Любовта, които са дали възможност на нацията ни да оцелее през вековете.

Ректорът на ЮЗУ проф. д-р Иван Мирчев подчерта, че ВУЗ-ът е сред петте водещи висши учебни заведения в България и е акредитиран с възможно най-високата оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация.

Той награди кмета на Благоевград Костадин Паскалев, кмета на Разлог Любен Татарски и главния редактор на местния вестник „Струма" за приноса им към развитието на университета.

Премиерът Сергей Станишев участва в церемонията по посвещаване на новите студенти, връчвайки им студентските книжки.

На церемонията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, зам.-председателят на НС Любен Корнезов, депутатите Кирил Добрев, Марина Дикова, Снежана Гроздилова и Борис Ячев, кметът на Благоевград Костадин Паскалев, областният управител Владимир Димитров, Неврокопският митрополит Натанаил и други.