Вицепрезидентът Илияна Йотова ще даде оценка за това дали служебното правителство се е справила с организацията на вота на 9 юни едва в понеделник, защото иска да проследи как ще премине изборния ден. Това предаде БТА.

Тя подчерта, че има множество сигнали за купуване на гласове. Йотова обаче е възмутена, че до обществото не стига информацията кои политически сили стоят зад това.

Вицепрезидентът отбеляза, че България има нужда от стабилност и от добро управление. По думите й гласуването на вота в неделя може да допринесе за това. Тя изтъка, че цялата власт произтича от народа, както е записано в Конституцията. Според нея е важно да се гласува и нищо не е предопределено.

По отношение на съхранението на стари изборни книжа, Йотова заяви, че се надява Столична община да изпълни указанията на ЦИК и да унищожи неизползваните остатъци от ролки хартия за машинно гласуване.

Тя определи като екстравагантен ход изказването на служебния премиер Димитър Главчев, че ако няма редовно правителство, той ще се обърне към парламента да определи представител за Срещата на върха на НАТО, която е в средата на юли във Вашингтон, САЩ.

46,9% от българите не вярват, че ще има редовно правителство след изборите

46,9% от българите не вярват, че ще има редовно правителство след изборите

Шест партии влизат в следващия парламент