Правителството на Република България обяви назначението на нови областни управители за четири области - Монтана, Видин, Благоевград и Враца.

Ивайло Антонов е назначен за областен управител на област Монтана. Преди това той е бил директор в ОДМВР - Монтана от 2015 г. до 2019 г. Преди това е работил е в "Икономическа полиция" при СДВР - МВР и е бил началник на сектор "Изпиране на пари" към ГДБОП - МВР и на сектор - "Противодействие на организираната престъпност" при ДАНС. Ивайло Антонов е награждаван многократно за службата си, а последната му длъжност била управител на ВиК-Берковица.

За област Видин новият областен управител е Иво Атанасов. бил народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание и е работил в комисиите по право, енергетика, околна среда и водите, икономика и иновации. Преди това е бил нотариус и съдия във Видинския районен съд и е работил като адвокат във Видинската адвокатска колегия.

Мария Димова ще бъде областен управител на област Благоевград. Тя е магистър по право и е работила като юрисконсулт в частния сектор.

За област Враца новият областен управител е Надя Донкинска. Тя е магистър по финанси и кредит и е заемала ръководни позиции в банкови институции.

С тези назначения правителството освободи от длъжност досегашните областни управители на четирите области.

Столична община ремонтира 130 детски площадки

Столична община ремонтира 130 детски площадки

Отпуснати са 3 000 000 лв. за ремонт и поддръжка