За побой над кандидат за Народното събрание от листите на "БСП за България" съобщават от столичната организация на БСП. Никола Попстоев е бил нападнат и бит в късните часове вчера, инцидентът се е случил на ул. "Кръстьо Сарафов" в столичния квартал "Лозенец". Той е дал показания в 4-то РПУ, минал е на преглед и през "Пирогов", като разполага с епикризи.

Според разказа на Никола Попстоев след като е присъствал на тържественото честване на Девети септември на Паметника-костница на Съветската армия в "Лозенец", заедно с други младежи от БСП са се отправили към Паметника на Съветската армия, като са искали да охраняват паметника. Там е имало кордон от полиция, а голяма група от ултра националисти са създавали напрежение и са извършвали провокации. Охранявали са паметника в продължение на 3 часа - от 19,00 до 22,00 - след което полицията ги съпроводила до метростанцията на Софийски университет. Попстоев хванал метрото за една спирка до стадион "Васил Левски", а оттам - трамвай, не е забелязал да го следят, а и не е очаквал такова нещо. Слязъл на площад "Журналист" и предполага, че там има камери и записите може да бъдат прегледани. В тъмната част на ул. "Кръстьо Сарафов" бил нападнат от двама с "животинска злоба". Бил бит с ритници и удари, докато бил на земята - около минута и половина. От заканата "Предай на приятелчетата си, че това ги чака и тях!", съди, че биячите са от групата националисти около Паметника на Съветската армия. Тъй като нищо не е откраднато от него, не става дума за грабеж, а за нападение от омраза, смята Попстоев.

Председателят на БСП - София Иван Таков категорично осъди побоя над кандидата за народен представител от 23-ти МИР, нарича го "нападение от омраза" и прави аналогия с проявите на фашизъм в периода 1939 - 1940 г.

Оставиха в ареста за 72 ч. един от задържаните след масовия бой в Нова Загора

Оставиха в ареста за 72 ч. един от задържаните след масовия бой в Нова Загора

Прокуратурата ще иска постоянното му задържане