Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че Веселин Марешки се е впечатлил и повлиял от срещата си с Марин льо Пен и по стар български обичай се е опитал да се направи пред чужденците на много велик.

"Разбира се, това е евтин пиар", отсече Каракачанов в сутрешния блок на БНТ по повод настояването на лидера на "Воля" за организирането на референдум за излизане на страната ни от НАТО

Той посточи, че предложенията за референдум се правели преди подписването на даден договор, в случая за влизането в Северноатлантическия алианс.

Марешки иска референдум за излизане от НАТО

Марешки иска референдум за излизане от НАТО

Варненският политик не уточнява неутралитет ли иска

"Аз бях един от хората, които искаха през 2003 г. да направим допитване до гражданите и да разберем какво искат. България е член на НАТО, плаща си членския внос. В този свят, в който живеем, мисля, че тази колективна форма на сигурност е в полза за сигурността на България, отколкото да носи негатив. Друг е въпросът, че 14 години сме в НАТО, а предишните 12 г. от тях беше загубено много време вместо да използваме възможностите да се модернизираме или по някакъв друг начин да запълним празнотите в нашите отбранителни способности - така, че намирам това за несериозно предложение", коментира вицепремиерът.

"При конфликтите, които са из всички страни на Балканите, при една такава ситуация, да излизаш с тезата, че не ни трябва оръжие и пари за отбрана - няма нормална държава, която няма армия. Това е несериозно. Няма смисъл да си губим времето да го коментираме", допълни Красимир Каракачанов. 

ДОСТ: Марешки изпълнява плана „Решетников“ с призивите за излизане от НАТО

ДОСТ: Марешки изпълнява плана „Решетников“ с призивите за излизане от НАТО

Целта е промяна на стратегическия курс на страната...