Максимум 2 хил. лв. ще струва техниката, която ще се предостави от МО за празника на ЦСКА. Това увери на брифинг в Министерски съвет министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
Отбелязването на годишнината на ЦСКА е на 5 май и ще се проведе на стадион "Българска армия".

Каракачанов обясни, че се предвиждат един или два хеликоптера, състезателите от националния отбор по парашутизъм ще скочат от единия хеликоптер, а специалните сили ще демонстрират спускане по въже от другия. Разходът за техниката възлиза на летателното време - между час и час и половина, като хеликоптерите ще излитат от Враждебна.

Красимир Каракачанов коментира, че клубът ЦСКА, който е бил 50 години към МО, заслужава подобен жест - " заслужават го и бившите футболисти, и настоящите, и феновете на този отбор. И го казвам въпреки това, че аз съм привърженик на ФК "Левски". Съжалявам и не очаквах, че моите приятели от фен клуба на "Левски" ще бъдат толкова дребнави и ще се заяждат за подобна глупост", допълни Каракачанов.

Той обяви, че ако следващата година продължава да бъде вицепремиер и да отговаря за сигурността, ще отправи молба колегите от МВР да направят подобен жест и към "Левски".

Историята на футбола няма как да бъде забравена, независимо дали на един му харесва или на друг - не, според Каракачанов. Той заяви, че не се интересува от споровете кое ЦСКА е ЦСКА.

"ЦСКА е бил част от футболната история на България. Така че не може да издребнявам за максимум 2000 лв.", уточни министърът на отбраната.