Вицепремиерът Красимир Каракачанов не намира нищо странно в облеклото на председателя на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев, който "лъсна" в публичността, заснет на снимка, на която носи тениска с надпис "Wehrmacht" - името на въоръжените сили на Нацистка Германия по времето на Адолф Хитлер. 

"Къде виждате на тази фланелка фашистки символ? Някъде виждате ли пречупен кръст? Това означава ли, че думата "Wehrmacht" не трябва да се изписва никъде в учебниците? Видно е за какво става въпрос - за музикална рок група", увери Каракачанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Шефът на Агенцията за българите в чужбина сниман с тениска с надпис "Вермахт"

Шефът на Агенцията за българите в чужбина сниман с тениска с надпис "Вермахт"

Агенцията е на подчинение на Валери Симеонов,

Държавната агенция за българите в чужбина е на пряко подчинение на Валери Симеонов, но в Министерския съвет е известно, че Петър Харалампиев е назначен и предложен от самия Красимир Каракачанов.

В личния си профил във "Фейсбук" Харалампиев отрече твърденията, че е носил тениска с нацистки поздрав.

"Аман от неразбиране, глупости и небивалици!?! Та по този повод ето едно поздравче до всички ценители на тежката музика с това яко, здраво рок парче на североамериканската култова, ъндурграунд, тежка рок банда от Орегон, правеща готина кросоувър музика още от средата на '80-те години на миналия век! Да живее готината музика и свободата! Правете любов, не война", написа Харалампиев.

Харалампиев е поредният кадър на Красимир Каракачанов с подобни прояви. Преди него Иво Антонов, шеф на дирекция "Социално подпомагане" в Министерството на отбраната, бе качил снимка във "Фейсбук", на която позираше пред танк "Майбах" с протегната за нацистки поздрав ръка. Павел Тенев пък, който изкара на поста заместник-министър на регионалното развитие няколко дни, номинация на "Обединените патриоти", беше принуден да си подаде оставката, след като в публичността беше разпространена негова снимка с нацистки поздрав.