Нетърпящ отлагане приоритет на новата власт е справянето с последствията от разрушителните наводнения в няколко региона на Южна България. Задачата следва от първите думи на Кирил Петков като министър-председател на първото заседание на Министерски съвет, което се провежда днес.

Петков посочи двете пострадали области - Благоевград и Смолян, с пострадали мостове. "Там има няколко застрашени моста, даже в Благоевград един от големите мостове има риск, който трябва внимателно да разгледаме", каза Петков.

Затова още утре новият премиер ще привика областните управители на Благоевград и Смолян, като в срещата ще се включи и този на област Кърджали. В този своеобразен авариен щаб ще се включат още и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и началникът на вътрешното ведомство Бойко Рашков.

Продължава бедственото положение в Смолянско и Благоевградско

Продължава бедственото положение в Смолянско и Благоевградско

Тежко е положението в девет общини

Вторият приоритет - ваксинация. Това, извън черезвичайните природни стихии ще е основният приоритет, който си поставя Кирил Петков. "Още днес ще направя заповед за тази сграда и ще дискутираме заедно за вашите министерства как можем да го направим заедно с министъра на здравеопазването", повтори решимостта си от вчера да въведе зелен сертификат в Министерски съвет.

Кирил Петков призова бизнеса да въведе зеления сертификат

Кирил Петков призова бизнеса да въведе зеления сертификат

Премиерът иска да вдигне нивото на ваксинация

анкета

Каква е първата задача на кабинета?

Виж резултати

Да спре инфлацията 20.1%

Да намали цената на тока 14.1%

Да изготви бюджета за 2022 г. 28.3%

Да отмени зеления сертификат 17.1%

Да си гласува коледни бонуси 20.4%