Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да влезе във властта. Това стана ясно от коментара ѝ пред БиТиВи.  Сега тя се опира на експертизата на администрацията. Никога не съм била партиен човек, аз съм експерт, каза министър Коритарова.

Ремонтите трябва да бъдат регулярни и планови, по думите ѝ. В края на лятото започва ремонтът на "Дунав мост".

Той ще струва около 40 милиона лева, стана ясно от думите на Коритарова.

Възобновено е строителството на АМ "Хемус". Първият участък ще е готов до края на тази година, каза още тя. "Хемус" не е готова, защото през тези три години се създаде хаос". 

"Бяха упреквани предишни правителства за начина на възлагане. Встъпвайки в длъжност, получих информация, че строителството продължава. Строи се по договорите, сключени по инхаус процедурите. Договорите са индексирани. По първия участък от Боаза до Дерманци се строи от началото на сезона. Изпълнени са 68%. По втория участък дейностите също продължават. Изпълнени са над 23% от строителните работи. По третия участък са изпълнени над 50%", добави тя. Първият участък ще бъде завършен до края на 2024 година. Останалите участъци до Плевен ще бъдат завършени до края на 2026 година". 

Чака се доклада за срутването на стената на АМ "Струма" като според нея това е резултат от липсата на поддръжка и ремонти. Вече 3 години няма договори за ремонти на пътища. Затова тя смята да удължи спрените договори за текущи ремонти и поддръжка. Желанието ѝ е те да не се правят от фирми, близки до властта. Почти всички пътища са за основен ремонт, каза строителният министър.

От март започва да се достроява АМ "Хемус"

От март започва да се достроява АМ "Хемус"

Строителният сезон идва след зимата, фактически от февруари, има планирани пари от държавния бюджет

Шефът на АПИ е отстранен заради констатирани закононарушения. Одитът е даден на АДФИ, която е потвърдила становищата.

"Всеки министър има право да избере екипа, с който ще работи и ще бъде свършена неотложната работа. Смениш шефа на АПИ, защото се запознах с одитния доклад, възложен от министър Андрей Цеков, в който са констатирани нарушения от страна на Ясен Йорданов, коментира министърът. Одитният доклад е изпратен до АДФИ. Оттам потвърдиха резултатите от вътрешния одит. Ще бъдат сигнализирани съответните органи".