Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска имената на политиците, получавали нерегламентирано пари от КТБ да станат публични. За тази цел информацията трябва да се стане публична. Соцлидерът вече веднъж е искал тази информация и от Специализираната наказателна прокуратура, и от Специализирания наказателен съд, но и е била отказана.

За да бъде подкрепено искането до Специализирания наказателен съд Корнелия Нинова се обръща с открито писмо до останалите лидери на парламентарно представени политически партии.

"Не желая ние, като политици, да се месим в работата на независимата съдебна власт, но в името на прозрачността и борбата с корупцията по високите етажи на властта, се обръщам към Вас да обединим усилията си за разкриване на истината - има ли политическа намеса и зависимости в най-голямата финансова измама в най-новата история на България", призовава Корнелия Нинова.

"Моля при съгласие от Ваша страна, да подпишем общо писмо до Специализирания наказателен съд за публично огласяване на имената на политиците", пише Нинова.

Отвореното писмо е адресирано до: Бойко Борисов, като лидер на ГЕРБ, Веселин Марешки ("Воля"), Мустафа Карадайъ (ДПС), тримата съпредседатели на Обединените патриоти - Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.