Премиерът Бойко Борисов обсъди с президента на Косово Хашим Тачи необходимостта от изграждането на транспортни и енергийни коридори между двете страни.
"Трябва да се възползваме от момента и да се съсредоточим върху реалното изграждане на коридори между нашите страни - транспортни, енергийни, дигитални... Свързаността, както и визовата либерализация, ще спомогне за увеличаване на туристите между нашите страни и на преките бизнес контакти, което ще има за резултат задълбочаване на търговското сътрудничество в региона", заяви Борисов.

С 6 инициативи ЕС стимулира членството на Сърбия и Черна гора

С 6 инициативи ЕС стимулира членството на Сърбия и Черна гора

ЕК прие Стратегия за Западните Балкани

В хода на срещата Борисов припомни конфликтите в региона през 90-те години на миналия век и акцентира, че в момента най-важното е да се върви напред. По думите му българските идеи са допринесли за това европейското интегриране на страните от Западните Балкани да стане тема на най-високо. "Наясно сме за предизвикателствата, произтичащи от позицията на някои страни членки по статута (на Косово - бел. ред.), но това не бива да ви обезкуражава", посочи премиера.

Според Борисов до 2025 година страните от Западните Балкани, които са готови и покриват критериите на ЕС, може да станат членки на Общността.