С остра критика относно готвената актуализация на бюджета и с призив за незабавна оставка на кабинета "Петков" излезе лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов преди заседанието на Народното събрание в четвъртък.

"В бюджета има катастрофални числа, заложена е двуцифрена инфлация, което не се е случвало от повече от 20 години, при условие, че това е официалната инфлация, а неофициалната, която не е нанесена, е 3 пъти по-висока. И ние го виждаме, като влезем в магазина. Второто нещо - увеличеният външен дълг. Няма как да подкрепим нещо такова, защото единственото нещо, което заслужава подкрепа от уважение към българските пенсионери, са новите заложени стойности на пенсиите", каза партийният председател.

И припомни - още в началото на годината "Възраждане" предложили поправки за Закона за ДДС, които не били приети, а корекция на ДДС била осъществявана чак сега, когато вече било късно.

"Показват тотална неадекватност, некомпетентност и абсолютна непрофесионалност в управлението. Затова е крайно време "Продължаваме промяната", която вчера вече трябва да се казва "Продължаваме агонията", да освободи управлението на държавата, за да може да дойдат по-компетентни хора. Задължително нови избори", призова Костадинов.

Според него и не е възможно да продължи да управлява кабинет на малцинството, каквато воля изрази премиерът Кирил Петков. "Дори и да продължи това, то ще бъде една много тежка агония, от която никой няма интерес, дори самите участници в нея. Освен ако не става дума само и единствено за пари. Защото като слушах вчера изявленията на нашия министър-председател, имах чувството, че той не е управлявал правителство, а някаква кланова мафиотска групировка", остър бе партийният лидер.

Възраждане няма да подкрепи срамната агония на правителство на малцинството

Възраждане няма да подкрепи срамната агония на правителство на малцинството

В името на стабилността е задължително да отидем на избори