Не беше редно ГЕРБ да настоява, че не се вдигат данъците. Кажете го на собствениците на малките и средни предприятия, на които минималните осигурителни прагове бяха увеличени. Не е вярно, че не се увеличават данъците. Натискът върху фирмите е голям. Освен това се вдигат и акцизите.

Това каза в ефира на bTV лидерът на ДСБ Иван Костов, който коментира проектобюджета за 2012 г.
Припомняме, вчера стана ясно, че сините са против макрорамката за следващата година, както и срещу бюджетите на НОИ и НЗОК, а самият Костов каза 3 пъти „Не" на бюджета.

Според Костов правителството пак е било изненадано от прогнозата на ЕС, а нещата, които Оли Рен каза, се имат предвид от хората, които работят по бюджета.

По думите на лидера на ДСБ това, което казва бюджета е, че преките чуждестранни инвестиции няма да нараснат и няма да помогнат на страната да излезе от рецесията. Ясно е, че българските инвестиции са замрели, ясно е, че потреблението в страната няма да се увеличава бързо, допълни тъмносиният лидер.

По думите му в Бюджет 2012 се крие противоречие. Относно заложеното в бюджета увеличение на държавния дълг с 4,5 млрд. лв., Костов попита наясно ли е правителството, че няма откъде да има нарастване на държавния дълг и бюджета да остане със заложения дефицит. Този бюджет крие противоречие, това е дилемата на този бюджет, посочи лидерът на ДСБ. Той попита: „Каква маневра предприема българското правителство" и поясни, че „Това е все едно да увеличиш бюджета с 4,5 млрд. и да го изхвърлиш навън".

Лидерът на ДСБ коментира и резултатите от изборите за общински съветници.
На тези избори имаме 205 хил. гласа. Преди имахме два кмета и сега имаме два. Подкрепили сме на много места кметове, които са на десницата - в Пазарджик, Свищов и т.н., обясни Костов. „Резултатът можеше да бъде и по-добър", посочи той и изтъкна, че един на всеки четирима души, които са гласували са ДСБ или СДС, са гласували и за Румен Христов. Според тъмносиният лидер това е отговорът на избирателите срещу опита да бъде подменена синята коалиция със Съюза на десните сили. По думите му хората са казали „Не на опита за подмяна".

„Най-сериозният аргумент да не издигаме свой кандидат беше, че щяхме да взривим десните сили, да взривим Синята коалиция", посочи Костов.

Помолен за коментар относно думите на Бойко Борисов, който казва „Костов си е комунист", лидерът на ДСБ посочи: „Това го казва човек, който е излязъл от пожарната и е отишъл да охранява Тодор Живков. Моето разминаване на картината за ГЕРБ, идва постепенно с това, което те предприемат".

Всички паметници на тоталитарния режим бяха събрани и показани като тоталитарно изкуство - това е събуждане на носталгия към миналото, коментира Костов относно открития Музей на социалистическото изкуство.

Щом се възстановява Тодор Живко, щом се съживяват паметници на културата - това е реванш на комунизма в България през ГЕРБ.

"Tрябва да четете учебниците по история. Трябва да видите как е скъсала Германия с националсоциализма, как Италия е скъсала с фашизма и да видите как в България никога не е късано с тази идеология и с тази символи, с тези стереотипи", посочи още лидерът на ДСБ.