Доган прави опит да се сниши достатъчно, за да покаже, че е готов на нови стъпки, включително да се откаже от официалното управление на ДПС и да направи стъпки към посока ГЕРБ.

Той показва на Бойко Борисов, че е готов на всякакви отстъпки включително и на тази. Това заяви в сутрешното студио на БТВ експремиерът Иван Костов.

Доган много се бои, че ДПС ще понесе тежки удари, заради една полиция, която си върши работата както трябва, коментира още лидерът на ДСБ.

Според него огромна грешка ще е, ако ГЕРБ  се поддадат на това предложение, тъй като хората са избрали  ГЕРБ именно, за да постави мафията на мястото им.

Правителството прави всякакви икономии, за да компенсира сумата, която е останала като задължения - 7 млрд. лв., тоест над 22 % намаление на приходите, посочи бившият премиер.

Направи се опит да бъдат спасени само пенсиите, въпреки че парите не са много, коментира още Костов, като добави, че има и един момент на несправедливост - коледни надбавки ще вземат само хората с най-ниски пенсии.

По думите му Бюджет 2010 би трябвало да се изпълни по нормалния начин.

Костов коментира и разпада на парламентарната група на РЗС. По думите му „зад всички фойерверки не се крие сериозна и упорита работа за разкриване на корупцията."

РЗС излязоха в отговор с три въпроса към Иван Костов.
                           Още...

На въпрос къде е мястото на Марио Тагарински в енергийната мафия, Костов заяви: „ Не знам дали той е там."

Той заяви обаче, че енергийната мафия стои зад ненужните за България и много нужните на Русия енергийни проекти.

„Всички тези, които подписаха договори, направиха огромни отстъпки на Русия. Начело на тази енергийна мафия стои предишният министър председател.

Освен това в енергийната мафия са всички тези, които контролират енергийните доставки и организират други инвестиционни дейности и сферата на енергетиката.", обясни Иван Костов.