Бившият премиер Иван Костов заяви, че взривът в дома му през есента на 2004 г. е свързан с показанията, които той е давал през същия ден като свидетел по делото на Милчо Бонев - Бай Миле, информира БНР.

Костов беше призован като свидетел, след като в интервю заяви, че застреляният през лятото на 2004 г. Милчо Бонев е стоял на чело на покровителстваният от МВР и финансовото министерство контрабанден канал.

Бившият премиер днес беше призован да потвърди думите си по делото за убийството на Бай Миле.

Костов обаче отказа да бъде конкретен за казаното от него през 2004 г. с аргумента, че е минало много време от тогава. Все пак предположи, че в основата на твърденията му стои информацията, която е получавал до 2001 г. в качеството си на министър-председател и в която са се съдържали данни за незаконната дейността на групировката СИК, с която се свързва Бай Миле.

На въпрос защо свързва взрива в дома си с разпита по случая екс-премиерът каза, че е сигурен, че става дума за опит за сплашване, за да спре да критикува към онзи момент неуспехите в борбата с престъпността на правителството на Сакскобургготски.