Сагата в "Ел Би Булгарикум" не спира. Това заяви Корнелия Нинова по време на парламентарния контрол във въпрос към икономическия министър Богдан Богданов.

Според ръководството на дружеството то е водено към фалит.

Уверено вървите към унищожаване на перлата в българската икономика, изтъкна тя. Когато Нинова е била министър на икономиката, дружеството е било на печалба, а са увеличени и заплатите на служителите. Това, което се случва там, е разсипия на държавното предприятие, според нея. Тя каза, че това е започнало в служебния кабинет на Румен Радев. Съсипвате най-доброто държавно предприятие, обвини го социалистката.

"Ел Би Булгарикум" отрича за 50% поскъпване на сиренето и кашкавала

"Ел Би Булгарикум" отрича за 50% поскъпване на сиренето и кашкавала

Настоящата сума можела да се сравни с цената на млечните продукти през изминалата година

Министър Богдан Богданов каза, че е започнал проверка на управлението на дружеството. Той заварил тенденция към намаляване на тенденцията за намаляване на мляко, което се изкупува от предприятието. Натоварването спада под 60%, а складовете са празни, стана ясно от думите му. Умишлено ръководството е ограничило кръга на производителите, от които да се изкупува суровина.

Богданов каза, че производственият капацитет вече стига 100%. По 50 000 лева месечно е губило дружеството само от една търговска верига. От друга месечната загуба е 40 000 лева. Общо 92,5% е спадът на общата печалба на дружеството. Неизгодните договори са прекратени или предоговорени, а нарушенията са дадени на прокуратурата.

Сезират прокуратурата заради умишлено ощетяване на "Ел Би Булгарикум"

Сезират прокуратурата заради умишлено ощетяване на "Ел Би Булгарикум"

Дружеството е продавало под себестойност продуктите, обясни Богдан Богданов