"В момента се намираме в един пик на пандемията от коронавирус. Решенията, свързани с налагане и разширяване на противоепидемичните мерки зависят изцяло от здравните власти и ние ще се съобразим с тях".

Това заяви спортният министър Красен Краелев в Русе, където откри нова зала по бокс. 

"Наблюдаваме, че кметове и областни управители също взимат самостоятелни решения в зависимост от степента на увеличаване на броя заразени в конкретната община или област. Мисля, че в повечето случаи спортистите са абсолютно дисциплинирани и спазват всички мерки. От страна на публиката имам известни забележки към феновете на някои от футболните отбори. Всички останали зрители са дисциплинирани", подчерта Кралев. 

Той изрази готовност в критичен момент да реагират. Най-важното е да опазим здравето на спортистите и на всички любители на спорта, допълни спортният министър. 

Той поясни, че работят много добре в парньорство с Министерството на здравеопазването по отношение на мерките за спортните мероприятия. 

"Предстоят тежки месеци, но се надявам да излезем добре от ситуацията", заяви Кралев.

Министърът допълни, че България е една от няколкото европейски държави, в които има детайлно разработени протоколи за провеждане на международни състезания. "Това е изключително важно. Виждате колко голям е интересът към турнира по тенис от серията ATP 250 Sofia Open. 14 състезатели от Топ 30 ще вземат участие в нашата столица, което показва, че хората имат абсолютно доверие в начина, по който ние се справяме в тази ситуация. Но все пак трябва да бъдем изключително внимателни, защото тяхното здраве е преди всичко останало", допълни Кралев.