В туристическото министерство готвят актуализация на приетата през юни 2014 г. Стратегия за устойчиво развитие на туризма, предаде БНР думите на ресорния министър Николина Ангелкова.

"Министерството на туризма ще подкрепя всяка форма на туризъм, която представлява интерес за инвеститорите и има потенциал за развитие", заяви  Ангелкова след подписването на договор за създаването на технически секретариат по Дунавската стратегия в Русе.

"Вярвам, че именно такива ниши на различните туристически продукти, както развитието на отделните форми на туризъм, е необходимо да се заложи едно бъдещо развитие на туризма", обяви тя.

Кметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че в момента кметовете на общините по поречието на Дунав не могат да организират плажове, тъй като има поредица от законови ограничения.

"Не е нормално тези прекрасни острови, които са извън "Натура", това прекрасно крайбрежие, което имаме, да не можем да направим един плаж там. На практика, ние в момента не можем да сложим нито душове, нито кабини, нито да правим плаж в смисъла, който всички знаем, защото има забрана", обяви Стоилов.