"Аз съм член на Националния съвет на БСП, делегат на конгреса на БСП и не приемам изключването на хората. Продължавам да се боря за силна лява социалистическа партия, но това ще бъде след като свърша мандата си на служебен министър на правосъдието." Това заяви служебният правосъден министър Крум Зарков пред журналисти в Съдебната палата след драмата на конгреса на БСП през уикенда. Той взе участие в представянето на отчета на Националното бюро по правна помощ.

Крум Зарков уточни, че няма да търси пристан в друга политическа сила, различна от БСП. Крум Зарков отказа да коментира в отговор на въпрос на News.bg политическите партии, които се зареждат на стартовата линия за поредната предизборна кампания, като например новата коалиция "Левица".

Зарков отказа да коментира и личностите, които са засегнати и санкционирани по закона "Магнитски", както и политическите сили, които са в предизборен период.

Според него обаче от много отдавна трябвало да се предприемат мерки, свързани със санкциите по закона "Магнитски" - трябвало да се реформира антикорупционната комисия, да се въведе механизъм за разследване на главния прокурор и заместниците му, трябвало да се гласуват законите по Плана за възстановяване и устойчивост и трябвало да се изпълнят препоръките и на Европейската комисия.

Зафиров разгада опита за преврат в БСП - трябвало да се коалира с "Левицата"

Зафиров разгада опита за преврат в БСП - трябвало да се коалира с "Левицата"

Замисълът обаче не се получил