Всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам, на институциите и компетентните органи. Това посочва министърът на културата Боил Банов в социалната мрежа Фейсбук във връзка с поредния коментар на депутата от БСП Елена Йончева по скандала "Ало, Банов е".

Министърът изразява съжаление, че партийната пропаганда е употребила културата за собствени цели, а да бъде знаме на това е приела "някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева".

В изявлението си Банов посочва и че истината остава все по-сама и всеки има вина за това.

Йончева констатира: Аферата "Ало, Банов е" е по модела "Борисов"

Йончева констатира: Аферата "Ало, Банов е" е по модела "Борисов"

По тази схема се правели далаверите в България

Фалшивите новини, "алтернативните факти" вече ни давят, заявява той.

Министърът е категоричен, че за БСП не е важна истината, важното е въпросната фалшива новина да се повтаря. "Не е важно, че е лъжлива. Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо", завършва той.

Припомняме, по-рано днес Йончева заяви, че аферата "Ало, Банов е" е по модела "Борисов" и по тази схема се правели далаверите в страната. Тя отново изрази увереността си, че уличаващият запис е достоверен въпреки твърденията на Банов, че става въпрос за манипулация.

Аз се казвам Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

Аз се казвам Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

Министърът бил рекетиран отдавна с тези записи