Трябва да има промени в Изпълнителното бюро. Това заяви социалистът Манол Генов пред журналисти преди днешния пленум на столетницата в централата на партията.

Той научил дневния ред на пленума от медиите, тъй като нямал официално изпратен такъв. Щяло да се повдигне въпросът за председател на предизборния щаб, месните избори и как ще бъдат върнати парите от партийните субсидии. Генов посочи, че може да се наложи да има съкращения в структурите.

Той не знае кой ще влезе в изпълнителното бюро. По думите на Генов, за да се стигне до настоящата ситуация са били поставени цели, които не са били поставени. На въпрос дали Валери Жаблянов ще бъде премахнат, Генов заяви, че това е въпрос на пленума.

Валери Жаблянов очаква да бъде отстранен от Изпълнителното бюро на БСП

Валери Жаблянов очаква да бъде отстранен от Изпълнителното бюро на БСП

Нинова деформира всички вътрешни механизми за контрол в партията и постепенно се установява едноличен режим

От своя страна социалистът Антон Кутев посочи, че не може да каже дали Валери Жаблянов ще бъде отстранен от Изпълнителното бюро на БСП. Според него няма драма, ако бъде отстранен, тъй като "социалистите нито са се родили в изпълнителното бюро, нито ще умрат там".

Кутев предполага, че соцводачът Корнелия Нинова ще има някаква теза да обясни съкращенията в Изпълнителното бюро, но не се знае и дали само Валери Жаблянов ще бъде засегнат. По време на пленума ще се повдигне въпроса и за актуализация на бюджета. Според Кутев председател на предизборния щаб на БСП трябва да бъде Корнелия Нинова.

На свой ред Красимир Янков посочи, че искрено се надява, че няма да се направи опит за чистка в ръководството на БСП. Той изтъкна, че преди избори никой не освобождава подготвени административно и политически в една партия.

"Ако се правят съкращения сега, то се залага да няма координация в предстоящите местни избори и да се правят трудно избори", подчерта Янков.

Паргов: Ако БСП излезе като отбор на местните избори, може да ги спечели

Паргов: Ако БСП излезе като отбор на местните избори, може да ги спечели

Трябва да се види, какво ще бъде виждането на председателя Нинова