Архив news.bg
Куйович е само малка част от провокацията в МВР. Това беше в интерес на кръгове от БСП, които са имали лоши отношения с бившия министър Румен Петков. Това обслужваше и други партии.

Това заяви бившият главен секретар на МВР Валентин Петров, цитиран от БНР.

Той обясни, че няколко пъти е давал показания, че колеги са покровителствали Куйович, и че има и грешки на служителина МВР като немарливост и подценяване на случая.

Петров предположи обаче, че Будимир Куйович продължава да се ползва с благоволението не само на колеги от МВР, но и на други служби.

Той отхвърли твърденията на осъдения на 18 години затвор Будимир Куйович, че си е плащал и когато е спрял да дава пари, проблемите му започнали.
Твърденията на Куйович са абсурдни", заяви Валентин Петров, цитиран от БНР.

По повод на поредната провокация, която черногорският затворник отправи към българските институции вчера, Петров постави въпроса за морала на медиите в България.

В периода на последните година-две той на два пъти сменя самоличността си, за съжаление с участието на служители на МВР, включително и с висши служители, разказва Петров.

По думите му, обвиненията към него и към бившия министър на вътрешните работи Румен Петков са били, защото той като ръководител на ГДБОП е създал проблеми на Куйович.

Припомняме, след залавянето на черногореца Будимир Куйович и повдигането на обвиненията срещу него за трафик на наркотици и използване на подправени документи за самоличност, се разрази скандал в структурите на МВР.

Самият Куйович заяви още по време на първите фази на съдебния процес срещу него, че "познава цялото българско МВР".

Освен разследване и присъди за тези, които са подпомогнали Куйович да се сдобие с документи, последователно и верижно избухнаха няколко скандала сред служители на службите, и съответно отстранявания и оставки - на Илия Илиев, Валентин Петров, Веселин Петров и други висши полицаи.
Оставка подаде дори ивътрешният министър Румен Петков.