Премиерът Бойко Борисов е разговарял с Лъчезар Иванов и му е обяснил, че напрежението, което се създало около него, оказва негативно влияние върху партията.

Борисов е изтъкнал, че е правилно Лъчезар Иванов да си подаде оставката от всички длъжности, които заема.

Няма да го изключваме от ГЕРБ поради това, че не са възникнали никакви вредни последствия от това, че се е опитал да помогне на свой приятел", уточни премиерът.

„Тъй като при мен приятелства няма, за това се събират подписите на изпълнителната комисия", допълни още Бойко Борисов, който заедно с кметицата Фандъкова откриха нова спортна зала в Челопечене.

Той ще подпише оставката на Лъчезар Иванов като председател на здравната комисия, зам.-председател на НС и председател на градската организация на ГЕРБ в София.

Според Бойко Борисов, Лъчезар Иванов не е оказвал натиск върху журналисти. Въпросният журналист е информирал за разговора с Лъчезар Иванов директно премиера Борисов, който изрично настоял материалът да бъде коректно отразен и да се посочи, че Иванов е настоял да бъде спрян материалът за неговия приятел.

Нека останалите действат като мен. Мисля, че държавата ще изглежда по друг начин", подчерта министър-председателят.

Той коментира, че вече има 2-3 предложения за зам.-председател на НС, но с този въпрос Борисов смята да се занимае през почивните дни.

Ще имаме достатъчно алтернативи, така че да бъдем енергийно независими, заяви още премиерът Бойко Борисов. Той добави, че вече има подписано споразумение с Турция за използването на техен терминал за доставка на втечнен природен газ.

Борисов посочи, че след посещението на президента Първанов в Азербайджан и разговорите за доставките на природен газ е поканил делегация от азиатската страна у нас.

На въпрос дали ще има средства да бъде платен първият реактор за АЕЦ "Белене" през септември, той отговори отрицателно.