Националният събор на левицата "Бузлуджа-2008" започва тази вечер от 19.45 ч. на връх Шипка с ритуал в чест на боевете на Шипка по време на Руско-турската война 1877-1878 и 130-годишнината от Освобождението на България.

Това съобщaват от пресцентъра на БСП.

Националният митинг-концерт е на 2 август от 10 ч. в местността "Историческа поляна". От 10.30 до 11.00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

След това ще бъдат връчени първите електронни членски карти на новоприети млади членове на БСП.

Успоредно започва и първата част на художествената програма с участието на Веселин Маринов, квартет "Славей", Любка Рондова.

Националният митинг ще бъде открит с приветствие към участниците в празника от представители на БСП. Изпълнителният директор на Научния съвет на фондация "Институт Николай Добрев" Боряна Бужашка ще връчи годишната награда на фондацията.

Председателят на ВС на БСП и премиер Сергей Станишев ще връчи членски карти на новоприети социалисти и ще произнесе слово в края на митинга.

В 12 ч. започва втората част на художествената програма с участието на фолклорни и танцови състави от различни краища на страната, сред които фолклорен състав "Изгрев", кукерски състав към Народно читалище "Васил Левски", група за автентичен фолклор от с. Брестник и други.

Празникът ще завърши с младежка RED програма - дискотека от 20 ч.
Над 15 хиляди души се очаква да присъстват на грандиозното "Бузлуджа Open Air" парти на 2 август.

То ще събере трима от най-големите немски диджеи - създателят на сензационния химн „Meet her at the love parade" - Da Hool, както и Alex Kvitta и Amok, а входът е свободен.